Què va passar després de mort amb l'esquelet de Joseph Merrick, l'Home Elefant? Descobreix-ho escoltant aquesta píndola i, de pas, practica la diferència entre verbs transitius i intransitius.
Joseph Merrick, més conegut com l'Home Elefant, va viure una vida molt turmentosa. En aquest fragment de ràdio descobrirem l'odissea que li va tocar viure per a poder tornar a Anglaterra després que l'abandonaren a Brussel·les.
En aquest fragment escoltaràs la conversa que dona el tret d'eixida al programa
Gabinet de curiositats
i, de pas, aprendràs la diferència entre
seure
i
asseure
.
Enmig de l'expectació dels curiosos, la policia va portar Merrick, l'Home Elefant, a l'andana, on es va amagar fins que Frederick Treves va arribar-hi i el va dur a l'hospital.
En aquesta conversa entre Anna i Rafael descobrim que l’home elefant de vegades recitava fragments de
Romeu i Julieta
, era un entusiasmat de la música i passejava de nit pels jardins de l’hospital.
Eduard López-Chavarri Marco (València, 1871-1970) va destacar per compondre més d'una vintena d'obres musicals en diferents gèneres com simfonies, òperes i música de cambra. A més, també va contribuir a la teoria musical. És considerat un dels princi
En aquest fragment, Anna i Rafael ens conten l'adaptació de Joseph Merrick a la vida de l'hospital. A més, aprofitarem la píndola per a explicar els possessius.
En aquest fragment ens conten que Norman, el Rei de la Plata, estava disposat a exhibir qualsevol persona en els seus espectacles, i com més exòtics foren, millor; sense importar els diners que li costara.
José Serrano, nascut a Sueca, va ser un reconegut compositor valencià que va triomfar amb obres com
Moros y cristianos
i
El príncipe carnaval
, una divertida història sobre els carnestoltes.
En aquest fragment coneixeràs David, un jove compositor de Canals amb predilecció pels monuments i la història de la seua terra, fet que enriqueix les seues obres per al programa 'Retrobem la nostra música'.
En aquesta ocasió, et presentem un compositor destacat de finals del segle XIX, que també forma part del fascinant projecte 'Retrobem la nostra música'. Para atenció, perquè arriba una melodia que et pot resultar familiar.