Nivell intermedi

Vols anar al nivell superior?
Les construccions comparatives

Les construccions comparatives
En aquest capítol de la sèrie Diumenge paella , la família rep la visita de Pau, que ha estat vivint a la Xina. Aquesta situació provocarà que hi apareguen algunes estructures comparatives que estudiarem després.

Un fum de coses!

Un fum de coses!
En aquest fragment de La setmana de La Colla , Laia ens conta quin ha sigut el millor moment per a ella i usarà una expressió en sentit figurat que de segur que t'interessa (i encara sort que no l'ha gastada en sentit literal!).

La banda de les locucions preposicionals

La banda de les locucions preposicionals
Acompanyem el compositor, director i professor Pere Vicalet a transitar una obra musical o composició que experimenta un canvi rítmic. I de pas, aprofitem per a corregir una forma que s'usa molt en valencià, sobretot, en l'expressió escrita.

Lèxic

Vols vore més continguts d'un nivell superior?
Què demanen en un B1-B2?

Què demanen en un B1-B2?
Aina Monferrer, presentadora de Beniparlem , i Marta Ortells, traductora i professora de valencià, t'explicaran què demanen exactament en els nivells intermedis (B1-B2) de la llengua.

Açò és important!

Açò és important!
Els protagonistes d'aquest fragment de la sèrie Diumenge, paella discuteixen per situacions quotidianes que els molesten després del seu divorci. Mentre ells intenten resoldre els conflictes, volem que pares atenció a l'ús dels demostratius.

Els mesos de l'any

Els mesos de l'any
En aquesta escena de la sèrie La Vall , el fill de Malena descobreix una caixa amb cintes de vídeo del seu pare, que estan ordenades per mesos. I nosaltres ho aprofitem per a fer un repàs als mesos de l’any en valencià i descobrir-hi refranys relacio

5 cèntims | Mar i muntanya

5 cèntims | Mar i muntanya
Potser eres més de platja, perquè t'agrada socarrar-te al sol i refrescar-te després a la mar. O igual eres del que prefereixen contemplar les vistes des del pic més alt de la Calderona. Siga com siga, el que està clar és que necessites vocabulari pe

5 cèntims | Esports

Els esports
Si et diem àrbitre, xiulet, marcador … saps de què parlem? Efectivament, dels esports! Aquestes paraules relacionades amb els esports són molt conegudes i de segur que ja les havies sentides o llegides. Ara bé: creus que domines el vocabulari de l'àm

No sona gens malament!
De col·loquial a formal!
Demana un desig per Cap d’Any
En un tres i no res!
Trau el gerundi a passejar!
El bateig del so [ks]
El mot 'deixeble'
Explora els demostratius
'Fou' o 'va ser'?
L'adverbi 'malauradament'
La xica dels pronoms
Fins a l'infinit... i més enllà!
A vegades, de vegades o a voltes?
El que va davant, va davant
El so 'c' i 'qu'