Et recomanem:

Adaptar-se a la llengua

Adaptar-se a la llengua
Sense consultar cap font, sabries explicar la diferència entre préstecs i barbarismes? Descobreix-ho de la mà de Nelo en aquest capítol de 5 cèntims de valencià i aprén de quina manera s'adapten al valencià algunes paraules. 

Quin embolic de connectors!

Quin embolic de connectors!
Nelo Gómez dedica aquesta tercera part del capítol 5 cèntims de valencià a explicar els significats de la connexió i els seus quatre significats bàsics.

Comprensió: La vaca que riu

Comprensió: La vaca que riu
Coneix quin és l'espectacle de circ que va ser reconegut com a millor peça de circ en els premis de les arts escèniques de 2019. 

Vocabulari

Beniparlem | Pòdcast

Beniparlem | Analitzem l'examen: la mediació
Dediquem aquesta entrega de Beniparlem a la part més confusa de les proves de certificació de valencià: la mediació. Si encara no saps ben bé com enfrontar-te a aquest exercici o si, directament, no saps de què t'estem parlant, has arribat al pòdcast

Comprensió oral: guardar calendaris

Comprensió oral: guardar calendaris
En aquest fragment de la radioficció Conte d'octubre, Laia explica a Jaume que guarda un calendari de 1986. Ara bé, per a què pot servir un calendari d'un any que ja ha acabat? Descobreix-ho mentre practiques la comprensió oral.

La pronúncia en registres estàndard

La pronúncia en registres estàndard
Escolta l'inici d'aquest capítol de Beniparlem , en què els entrevistats, dos lingüistes d'À Punt, ens explicaran per a què serveix un llibre d'estil i què és la fonètica sintàctica.

Comprensió: la Guerra Civil

Comprensió: la Guerra Civil
Aquest fragment extret del documental Amado Granell, el valencià que va alliberar París relata el que va ocórrer amb Catalunya i els valencians durant la Guerra Civil Espanyola. Para atenció a tot el que s'hi diu i, a continuació, fes l'activitat que

Avancem a poc a poc
Resolem dubtes: sentir, escoltar i oir
Conservem alguns tipus de verbs
Descobreix un tresor gramatical
Espectacle de gèneres
Descobrim el nexe concessiu
Conte contat?
Sota, davall i... bio?
Mestre d'expressions temporals
I si no...
Què són els cultismes?
Ves per on!
El verb 'aprofundir'
Conservatori de consonants palaltals
Seu, que t'ho expliquem
La Mitja Marató de substantius
'Sobretot' o 'sobre tot'?
Poetitzar