Distingim doblets lingüístics: 'compondre' o 'composar'

Eduard López-Chavarri Marco (València, 1871-1970) va destacar per compondre més d'una vintena d'obres musicals en diferents gèneres com simfonies, òperes i música de cambra. A més, també va contribuir a la teoria musical. És considerat un dels principals representants del modernisme a l'estat espanyol, i encara gaudim de la seua obra hui en dia

Distingim doblets lingüístics: 'compondre' o 'composar'

A partir d'aquest fragment pots aprendre la diferència entre compondre i composar. Encara que semblen paraules similars, en valencià tenen significats diferents.

Pren apunts! Si vols referir-te a l'acte de produir una obra intel·lectual combinant-ne les parts de manera harmònica, de formar un tot combinat, d'elaborar, d'arranjar, de construir... caldrà que utilitzes el verb compondre (que es conjuga com respondre). Per això, en aquest fragment es fa referència a la vintena d'obres que va compondre Eduard López Chavarri Marco. Un geni!

En canvi, composar té significats molt més concrets, com ara imposar multes o contribucions, abusar arbitràriament d'algú. Prova de deduir quina és l'opció correcta en la següent activitat.

També et pot interessar

stats