Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS

La simfonia de la 'm' nasal

El projecte Retrobem la nostra música promou la producció musical valenciana per a bandes i ha publicat més d'un centenar de partitures i editat més de trenta discs per a difondre el llegat dels músics valencians.

La simfonia de la eme nasal Accedir al contingut complet

Transcripció

Eixe objectiu de donar a conéixer la producció musical valenciana a tot el col·lectiu és una de les raons del projecte Retrobem la nostra música, una iniciativa posada en marxa per la Diputació de València l'any 1979 i que al llarg dels últims quaranta anys ha impulsat les peces simfòniques dels nostres compositors. Els de hui i també els dels temps passats. Els números parlen per si sols. A més de donar suport a diferents iniciatives relacionades amb la música, amb el Retrobem, s'han publicat més d'un centenar de partitures, entre les escrites per a banda, per a cor i per a orquestra simfònica. També s'han editat més de 30 discos que han difós entre les bandes i el públic el gran llegat dels músics valencians dels últims temps. Hui volem rescatar algunes de les peces que formen esta col·lecció tan especial amb alguna de les millors obres per a banda de tots els temps.

Vocabulari

En aquest fragment sona tot molt bé! Tant és així que ens parlen de simfonies. Però, alerta amb l’ortografia d’aquest mot!

En valencià escrivim simfonia amb m. Això passa perquè, segons la norma general, la consonant nasal m es manté quan va davant de les consonants b, p, b, m i f. En canvi, escrivim la consonant nasal n davant de la v o la n (canvi, innocent). Compte! Perquè no segueixen aquesta norma les paraules prefixades, les compostes o els estrangerismes: infermera, somni,tramvia, circumval·lació… Ara et toca a tu!

Nivell B2 Ortografia Consonants Nasals Cultura Música