Coneixem la localitat de Xàbia i els canvis més significatius d'una localitat que s'ha transformat en una de les ciutats més turístiques de la Costa Blanca.
A partir de l'obra
Cañas y barro
, Irene ens parlarà de com el capitalisme ha canviat la societat, fins i tot, el veïnat de l'Albufera, que semblava que volia plantar cara al progrés. Un veïnat que estimava el llac perquè els oferia el menjar i que,
Escoltem com la convivència entre la terra i l'aigua es veurà amenaçada per l'arribada dels camps d'arròs a l'Albufera, que es menjaran el llac pam a pam.
Parlem d'una qüestió que crea controvèrsia: la venda de proximitat i els productes biològics sense segell certificat. Es consideren també productes 'bio'?
Vanessa Moscardó, investigadora de l'Institut ai2, ens parla de quina és la seua línia d'investigació per a millorar la gestió de la diabetis i ens presenta un robot humanoide que s'encarregarà d'empatitzar amb els xiquets pel que fa a la diabetis.
Eugeni Alemany va a la llotja de Vinaròs per a veure com preparen el que han pescat per a la subhasta, on assistirà després, i tindrem la sort de poder veure com netegen l'espardenya.
Francesc Bayarri ens descriu l'horta de València amb una gran diversitat d'adjectius i d'anècdotes que converteixen aquest paisatge en el seu espai preferit.
Saps que actualment hi ha trenta mil espècies en perill d'extinció? En aquest vídeo, Pau ens parla d'animals que viuen al nostre planeta, però que corren el risc de desaparéixer. A més, emfasitza que açò no solament passa a territoris d'Àfrica, sinó
Ram torna al concurs La Datapèdia per a tractar d'endevinar què s'amaga darrere del panell pixelat. Aquesta vegada haurà d'intentar encertar quin és el nom d'una espècie nativa de la península Ibèrica. Saps de quin animal es tracta? No? Vinga, va, te
Ana Colominas, tècnica del parc natural de les Llacunes de la Mata i Torrevella, ens ensenya les muntanyes de sal que es trauen de la llacuna i ens explica el procés d'extracció de la sal.
Una voluntària ambiental ens explica com capturen les tortugues autòctones per a poder revisar si estan marcades i poder fer-ne un seguiment (pesar-les, veure si són mascles o femelles...) si se'n van d'on estan.