La conjunció 'doncs'

Tens alguna fòbia? Prem el play i coneix la del pacient d’aquest fragment del programa d'À Punt Açò és un destarifo. I de pas, fixa't en els usos de la conjunció doncs, perquè en acabant t'oferim algunes activitats al respecte.

La conjunció 'doncs'

En aquest fragment hauràs sentit el mot doncs. En aquest context s'usa per a convidar el pacient a la pràctica terapèutica. Ara bé, saps quins són els usos de la conjunció doncs? T'ho contem tot seguit.

En valencià, la conjunció doncs indica conseqüència o conclusió del que s'acaba de dir; equival a per tant. D'altra banda, tenim la locució conjuntiva doncs bé, que s'usa per a introduir emfàticament la rèplica o conclusió d'una afirmació prèvia que es podria posar en dubte: pensaves que no podia fer-ho pitjor? Doncs bé, sí que pot. També es pot usar per a reprendre el tema principal del discurs: Anit vam veure la nova sèrie. Com que dius que no t'agraden les sèries, no et vam dir res. Doncs bé, la sèrie és molt divertida.

Compte! De vegades, es fa servir la conjunció doncs amb valor causal (No hi he anat, doncs estava estudiant), però no és correcte. En aquests casos et recomanem que utilitzes unes altres solucions, com ara perquè, ja que, atés que, etc.

També et pot interessar

stats