Directes
Ara en la televisió
LA RECEPTA DE L'EQUILIBRI
Ara en la ràdio
CADENA DE VALOR (reemissió)

La societat i el llenguatge igualitari

Encetem el debat sobre el llenguatge igualitari a partir del fet que determinades figures de la política espanyola han usat fórmules en femení a l'hora de fer el jurament de poder.

La societat i el llenguatge igualitari Accedir al contingut complet

Transcripció

- Comencem ací la nostra tertúlia amb dones. Gemma Lluch, com estem?

- Bona vesprada.

- Quina pantallot tinc, que ens tapa. Pantallot em referisc a la pantalla de l'ordinador. Monty Peiró, com estem?

- Bona vesprada.

- Benvinguda. I Patricia Campos, com anem?

- Molt bé, gràcies. I tu?

- Molt bé també. Parlem de llenguatge. Ens encanta, sempre. En Pròxima parada som fans de la paraula en general i del llenguatge… igualitari en particular. Alguns dels integrants del nou govern de coalició del Partit Socialista i Podem, a l'hora de prometre el càrrec, han utilitzat fórmules que incloïen explícitament les ministres. Sabeu que hi ha paritat. Per exemple, Pablo Iglesias, Alberto Garzón i Arantxa González, han dit consejo… en castellà, clar. Consejo de ministras y ministros. Mentre que Irene Montero, ministra d'igualtat, i Yolanda Díaz, de treball, s'han referit únicament a consejo de ministras. Ens hem fet nosaltres eixa reflexió. Escolta, el fet que hi haja cada vegada més dones en el poder, en la política, almenys, ajudarà una miqueta a modificar la manera en què ens referim a determinades qüestions? Com ara el consejo de ministras. És correcte? No és correcte? La RAE, acadèmia de la llengua, ja ha dit que no.

Vocabulari

Al final del clip, la presentadora ha llançat una pregunta als espectadors. Què et sembla si escrius una mena d'article d'opinió en què li respons? Com que has de tindre en compte gastar un llenguatge inclusiu, et recomanem que faces abans aquesta activitat.

Nivell C2 Comprensió Expressió escrita Llengua Política