Gramàtica
La saviesa popular, plena de faenes i treballs
En este fragment Álvaro Pons ens conta els oficis de Miquel, mestre en la República que va ser represaliat i que es va haver de buscar la vida com a dibuixant.
Havia de ser ara o mai
Noèlia Pérez i Josep Zapater, els esperits del passat i del present, li expliquen a Fuster que és una figura important per al poble valencià i li conten que volen celebrar el seu centenari amb un viatge en el temps.
Quina meravella!
De segur que en escoltar esta píndola vols visitar este espai natural. No ens estranya, si a més, tenim en compte la cura amb què el descriuen Mònica Garcia i Tània Castro.
Endevina endevineta... dites i romanços
En este fragment t'acompanyem a descobrir les diferències i similituds entre algunes produccions artístiques del llenguatge popular. I qui millor que el cantador
valencià Pep Botifarra, que ha dedicat part de la seua vida a recopilar i conservar la c
I tu, bambes molt per Apunts de llengua?
En aquesta píndola, coneixeràs un home que ha dedicat la seua vida a recuperar part de la cultura valenciana musical. De segur que ja el coneixies!
Com s’escriu: 'travessar' o 'atravessar'?
Recorrem el GR7, un sender que travessa el nostre territori de nord a sud i serveix per a descobrir-lo pas a pas.
El príncep dels números
Irene llig un fragment d'
El petit príncep
en què el protagonista calcula quins tipus de persones i quantes n'hi ha de cada al món.
Quants anys tens?
Tenim el gust i el plaer de presentar Maruja, una veïna de Guardamar del Segura, al Baix Segura, que ha pogut celebrar el seu 102 aniversari.
Em presente
Irene Rodrigo ens fa una breu presentació a tall de fitxa per a Instagram sobre la protagonista de l'obra, Alícia.
L'alimentació equilibrada
En este fragment d'À Punt Notícies ens explicaran quines són les proporcions exactes del plat únic i saludable i què hem d'incloure-hi per a seguir una dieta equilibrada.
Les tradicions valencianes
En este fragment, Nelo fa referència a la tradició de Halloween i ens revela que en valencià ho diem d'una altra manera: la Nit de les Ànimes!
Les llengües i la literatura
Després d'escoltar un breu fragment d'una cançó, coneixerem Isabel Garcia Canet, la persona més jove i la primera dona que va guanyar el Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia.
El mestre dels sinònims
Raimon parla de Toni Mestre, precursor de la ràdio en valencià.
Coneixes la neula?
En este fragment coneixerem què és la neula i les diferents formes que presenta el mot segons el territori de què es tracte.
Quítxua, llengües i adverbis
Ací, allà... la música s'estén arreu del món, arriba a llocs on mai ningú no hauria pensat que arribaria, s'escriuen cançons en llengües desconegudes per a molts, però que tenen milers de parlants, com és el cas del quítxua.
Endevina, endevineta!
Endevina, endevineta... Escolta les pistes i intenta descobrir quin animal s'amaga darrere d'aquestes.
Endevina, endevinalla...
Endevina, endevinalla.... Escolta les pistes i intenta descobrir quin animal s'amaga darrere.
Pardal que vola...
En este fragment, descobriràs la pel·lícula
Richard, la cigonya
, la tendra història d'un teuladí adoptat per unes cigonyes que creua cel i terra per a seguir a la seua família, malgrat totes les adversitats que es creuen en el seu camí.
Coneixem la senyora cigonya
Com en són, de curioses, les cigonyes! Coneix la senyora cigonya, que ha fet un niu damunt la casa d'Aitana, i aprén per què fan els nius, els motius pels quals escullen un lloc per a niuar...
Les set meravelles
En este programa descobriràs que, pel que sembla, el 7 és el número de la sort i que el món s'ordena a partir d'este número... set són les temporades de Samaruc Digital, set són les meravelles del món, set dies té una setmana...
Quin problema hi ha amb els adjectius?
En este fragment de "Joan Antoni i els trompellots", un veí li conta què li ha passat mentre feia la pasta per al menjar. Després, es troba amb unes dones que tallen un bancal d'alfals; però, s'adona que n'estan tallant molt poc.