Aladroc amb pronoms febles
Transcripció
Primer de tot, jo vos recomane demanar-li molt amablement al peixater o la peixatera que vos netege els aladrocs, que ells tenen experiència i ho fan la mar de bé en un momentet. Però si voleu fer de Jack l'Esbudellador a casa… Vosaltres mateixos. Jo no em faig responsable de l’empastre que podeu fer. Mireu, jo ja els tinc nets, rentats i escorreguts.
I ara el que farem és agafar una safata de forn i col·locar-li un paper de forn damunt. Així, per a no embrutar i que no se'ns apegue res. Amb un pinzell pintem el paper de cuina amb una miqueta d’oli d’oliva. I el següent pas és posar sal i pebre als aladrocs. Salpebrar es diu a això. I ara, amb les mans… ho barregem tot bé. Així, empastifant-nos bona cosa, que és de les coses que més molen de cuinar. I ja els tenim preparats per a anar col·locant en la safata. Que no estiguen massa separats, però que tampoc es toquen, així es faran millor.
Per cert, sabeu eixa nadala en castellà que parla de peixos que beuen al riu? Doncs és mentida, els peixos d’aigua dolça no beuen, però els d’aigua salada sí. Què, què? Com vos quedeu? I una altra dada, el peix blau, com els aladrocs o el salmó és molt ric en vitamines i omega-3: que són uns àcids grassos que tenen alguns aliments i que són boníssims per al cos perquè redueixen el colesterol i el greix i són bons per al cor.
Va! Continuem! Deixem els aladrocs ahí de tirereta i agafem un bol i li tirem el pa ratllat, l’all i el pebre dolç, ho barregem ben barrejat tot i atenció al següent pas. Agafem la barreja i, amb compte de no embrutar-ho tot, ho anem tirant per damunt dels aladrocs. Així, cobrint-los bé. Veieu? Això els donarà eixe toc cruixent que tant ens agradat.
I ara que ja els tenim ben coberts… En un altre bol més xicotet barregem l’oli i el vinagre, i amb una cullereta, ho anem posant per damunt.
Què vos ha paregut la recepta? Vos atreviu ara a cuinar vosaltres uns quants pronoms febles? Vinga, va, que ho fareu molt bé!