Creïlles apostrofades
Transcripció
I mentrestant, aprenem una miqueta! Supose que creïlles fregides són un dels vostres menjars preferits. Almenys… Fins que tasteu la recepta de hui. Doncs heu de saber que les creïlles fregides van ser inventades a Bèlgica i allà tenen molta fama. De fet, un dels plats més populars alà són les creïlles fregides amb clòtxines. Què, què? Com vos quedeu?
De fet, no sé si sabeu que el 30 de maig se celebra el Dia Mundial de la Creïlla. Un dia per a reivindicar este tubèrcul que dona tant de si! Això sí, res de tot açò no haguera passat si algú no haguera portat la creïlla des d’Amèrica fins a Europa per allà pel segle XVI. A eixe moment de la història li devem este espectacular aliment! Ja ho sabeu!
Mireu com ha quedat açò. Espectacular!!! Les creïlles ja estan fetes i el formatge fos. Si vos les voleu menjar així d’acompanyament d’una carn o un peix amb salseta, perfecte, però a mi… M’agraden més amb alvocat per damunt així que… Agafem l’alvocat, el pelem, el xafem una miqueta amb una forqueta, li afegim sal, pebre, un raig de llima perquè no s’oxide i oli d’oliva. I amb una cullera anem fent una muntanyeta d’alvocat damunt de cada creïlla. Mireu quina pintassa que té açò! Espectacular, però no patiu que abans de menjar-me-les com si fora un Gremlin, vos faig un repàs de tots els passos de la recepta de hui.
I mentre cuinem, aprenem que davant de vocal, el i de s’apostrofen i passen a ser l’ i d’. Fàcil i ràpid, com la recepta!