Explorant el Penyagolosa

En aquesta píndola et convidem a tancar els ulls mentre escoltes el fragment. Deixa't endur per la flora i la fauna que conformen el Penyagolosa i en acabant, prepara't per a treballar una miqueta les locucions preposicionals o adverbials en valencià.

Explorant el Penyagolosa Accedir al contingut complet

En aquest fragment escoltem el cant de l'àguila reial, el rapinyaire caçador més potent d'Europa que, com el gegant de pedra, tot ho veu i "tot està a l'abast de la seua poderosa vista".

La locució a l'abast (de) és una locució adverbial i preposicional que significa que alguna cosa està en poder de ser abastat per algú. Així, del mot abast ens arriba també el verb abastar, que indica la 'possibilitat d'arribar a entendre, aconseguir, tocar o agafar alguna cosa'.

També hauràs sentit alguna vegada l'expressió donar l'abast, que significa 'bastar, ser suficient per a fer alguna cosa'. Però, fixa-t'hi bé: en aquest cas, s'elideix la preposició a. Així, direm: Hi ha tanta faena que no donem l'abast i no, hi ha tanta faena que no donem *a l'abast.

Practica altres locucions preposicionals o adverbials amb aquesta activitat.

També et pot interessar

stats