Enlairem-nos cap al Penyagolosa, el cim més alt de la Comunitat Valenciana, i viatgem a través de l'ortografia de paraules semblants, però amb significats diferents.
Eugeni Alemany aprén com fer figues arrebossades i ens ensenya una eina de més de cent anys per a fer bunyols amb més facilitat, perquè fer bunyols és tot un art!
Una voluntària ambiental ens explica com capturen les tortugues autòctones per a poder revisar si estan marcades i poder fer un seguiment (pesar-les, veure si són mascles o femelles...) si se'n van d'on estan.
Loles Escribà ens explica quin és el procés pel qual passen les creïlles per a convertir-se en papes. Després, aprendrem el significat i l'etimologia de la paraula
cotna
.
Xavi Castillo seguix amb la ruta de la tapa d'Alcalalí i ara tasta la rumbeta (llet d'ametla), un tiramisú d'ametla i mandonguilles també amb salsa d'ametla.
En este fragment parlem de les diferents denominacions de la paraula
dacsa
al llarg del nostre territori. Després, alguns entrevistats ens contaran quines paraules els recorden al menjar de fira.