Directes
Ara en la televisió
GOERLICH, L'ARQUITECTE QUE SOMIÀ LA SEUA CIUTAT

A la recerca d'instruments

Pere Vicalet ens acompanya a comprendre l'ús de l'acord blanc, i ens conta de quina manera la música evoluciona progressivament. El fragment ens servirà per a aprendre el nom d'uns quants instruments musicals en valencià.

A la recerca d'instruments Accedir al contingut complet

Transcripció

Ara entrem en el tema i, a la fi, arribarem a un passatge consonant, oblidant-nos d'esta sonoritat blanca, amb solos de flauta, oboés i trompa. Escoltem com és un fragment molt més consonant. Després, s'acosta un enllaç que contrasta rítmicament i entrem en l'allegro que recorda a la primera part d'este preludi, amb la mateixa estructura de compassos: un 3 per 4 i un 3 per 8 alternats. A tall de coda final, fixeu-vos com, a poc a poc, recuperem eixa sonoritat blanca.

Vocabulari

En aquest fragment hi ha un bon grapat de protagonistes: la flauta travessera, la trompa i l'oboé. Els reconeixes?

En valencià, anomenem flauta travessera l'instrument de vent que es toca fent passar l'aire a través d'un forat mentre es tapen els altres forats amb els dits. Saps que el terme travessera fa referència a la manera com es toca? Sí, sí, de costat.

La trompa és un instrument de vent amb una campana gran en forma de tub que necessita la mà per a modular el so? A nosaltres ens encanta l'oboé pel so tan distintiu que té. I per la seua ortografia: fixa't que és una paraula aguda (i no plana com en castellà!).

A continuació, et proporcionem una activitat per a aprendre els noms de més instruments musicals.

Nivell A1 Vocabulari Instruments