Paraulògic, un joc per a aprendre

Paraulògic, una iniciativa de Rodamots
Paraulògic, una iniciativa de Rodamots

Aprendre una llengua no sempre és una tasca fàcil però, per sort, existeixen algunes ferramentes que t’ajuden a assimilar coneixements d’una manera ràpida i amena. Hui recomanem Paraulògic, un joc que et podrà ajudar a aprendre noves paraules cada dia.

Si estàs en aquesta pàgina és perquè, o bé vols començar a entendre i parlar valencià, o bé perquè per una raó o per una altra (vols interessar-te per la cultura valenciana, aprovar unes proves de valencià...), tens intenció de millorar els teus coneixements sobre la llengua.

Com ja sabràs, el nostre objectiu és que pugues aprendre d’una manera senzilla i entretinguda i que el temps que dediques a practicar valencià siga un passatemps i no una tasca obligatòria. Per això, si t’agradaria tindre encara més recursos d’aquest tipus, estàs de sort, perquè hui et recomanem Paraulògic. Potser és la primera vegada que l’escoltes o potser t'és familiar, i és que es tracta d’un dels jocs casuals més populars d’aquest any juntament amb Wordle.

Aquest joc, creat pel web Rodamots, consisteix que, cada dia, apareix una combinació de 7 lletres a partir de les quals el jugador ha de trobar totes les paraules possibles, mitjançant la seua combinació i, sempre, utilitzant la lletra que apareix enmig.

Hi ha altres regles, com que totes les paraules han de tindre, com a mínim, tres lletres... entre altres regles que aniràs descobrint a mesura que jugues. A més, quan encertes una paraula, la seua definició apareixerà en la part de baix, cosa que t’ajudarà a aprendre nou vocabulari contínuament.

Si comences a jugar i t’agrada dedicar uns minuts del teu dia a aquesta ferramenta, també pot ser molt interessant que visites el compte oficial d’Instagram de Paraulògic, en el qual no només trobaràs les solucions del dia anterior, sinó que també publiquen altres jocs de paraules i mostren pistes que han compartit altres jugadors.

Com podem veure, existeixen diversos recursos per aprendre valencià en la xarxa i, a més, són de gran utilitat, ja que no és necessari dedicar-hi moltes hores. A banda, quan aprens en forma de joc, no tens la sensació que estàs estudiant, però realment estàs assimilant nova informació diàriament. També cal afegir-hi que pots jugar des de qualsevol dispositiu i en tots els llocs on tingues accés a internet, de manera que pots jugar en el transport públic, a casa, al carrer... T’atreveixes a provar-lo?

També et pot interessar

stats