Interioritzem els pronoms febles

Els pronoms febles
Els pronoms febles

La majoria d'estudiants de valencià tenen el mateix objectiu: dominar els pronoms febles. Som conscients que, al principi, pareix que res té sentit, però la realitat és que si els estudies i practiques amb alguns exercicis i redactant textos, acabaràs interioritzant-los perfectament. Ànims!

Si estudies valencià, abans o després et tocarà enfrontar-te al meravellós món dels pronoms febles. Si ja has hagut d’estudiar-los, potser eres tot un expert o pot ser que necessites un reforç extra per a acabar d’entendre’ls a la perfecció. Si encara no t’has topat amb ells, no et precipites, arribaran. Siga quin siga el teu cas, estem ací per a ajudar-te i perquè veges que, encara que pareguen caòtics, tot acabarà tenint sentit al teu cap. A més, hui en dia existeixen nombrosos recursos en línia que et resultaran molt útils i, perquè no hages de buscar-los, a continuació te'n presentem alguns.

En primer lloc, existeixen alguns webs en els quals ens expliquen la teoria dels pronoms, cosa que és fonamental per a, després, poder utilitzar-los adequadament.

La primera pàgina que destaquem és Curs Valencià C1, un web organitzat pel sindicat USO i materials elaborats per Miquel Navarro. Ens mostra d’una forma molt visual tots els pronoms que existeixen, la posició en què han de col·locar-se, exemples amb tots els pronoms, etc.  Ara bé, si prefereixes aprendre la teoria mitjançant vídeos, la Universitat Politècnica de València disposa d’un sistema multimèdia que forma part de l’Àrea de Promoció i Normalització Lingüística. Si vols consultar les classes sobre els pronoms febles pots fer-ho ací.

El blog Recursos de valencià té una gran quantitat de documents que expliquen la teoria de molts aspectes a tindre en compte i, a banda, inclou exercicis i models d’exàmens perquè pugues practicar des de qualsevol lloc.

Amb la intenció de difondre l’aprenentatge del valencià, la Diputació de València va crear la Unitat de Normalització Lingüística, la qual disposa de tres camps d’actuació principals, entre els quals destaquem el de docència i assessorament lingüístic. En aquest web publiquen materials, s’hi imparteixen cursos de tots els nivells i atenen consultes lingüístiques. A més, fan campanyes de promoció del valencià mitjançant infografies (com aquesta de l’accent diacrític), webs amb vídeos musicals (https://sonatanbe.dival.es/) i, fins i tot, calendaris com aquest sobre dones escriptores.

Si, en el teu cas, és més senzill aprendre a través de vídeos, a banda del web que hem mencionat anteriorment, existeixen diversos canals de YouTube centrats en l’aprenentatge del valencià. La Diputació de València també disposa d’un canal en aquesta plataforma i, a més, tenen vídeos específics sobre pronoms febles, com el següent:

També destaquem el canal Aprén valencià en línia i els seus vídeos sobre pronoms, com aquest:

I, per a finalitzar amb el contingut audiovisual, recomanem els vídeos d'Acadèmia La Llibreta, que expliquen diversos temes mitjançant presentacions amb molta informació d’utilitat.

Per últim, no hem d'oblidar que, una vegada hem estudiat la teoria, és important portar-la a la pràctica. Per això, també et mostrem recursos amb exercicis perquè practiques fins a ser un mestre dels pronoms febles. El web Valenlinia disposa d’exercicis de substitució amb pronoms, d’ortografia, etc. La pàgina https://www.mariainmaculada.es/ té exercicis interactius en els quals pots comprovar les teues respostes de forma immediata i, per últim, mencionem que el web de la Diputació també disposa d’exercicis de pronoms similars als de la pàgina anterior, amb els quals tu mateix podràs corregir les teues respostes.

Ànims amb els pronoms! No desistisques i ho aconseguiràs!

També et pot interessar

stats