Coneixem Aina Monferrer

De mica en mica - Dra. Aina Monferrer
De mica en mica - Dra. Aina Monferrer

Moltes vegades no és fàcil trobar recursos que ens ajuden amb l'aprenentatge del valencià, cosa que pot resultar frustrant, sobretot per als estudiants que estan preparant-se les proves de certificació. Per això, et recomanem el web d'Aina Monferrer, una professora que ha decidit compartir els seus coneixements de valencià a través de la xarxa.

Sabem que molts estan perquè volen preparar-se els exàmens de C1 i C2 de valencià i, som conscients que no és una tasca senzilla, ja que cal conéixer la llengua amb molta profunditat i, per tant, és necessari dedicar-hi temps.

Com que podem entendre aquestes dificultats, volem presentar-te un recurs que pot ser molt útil per tots els estudiants. En aquest cas, recomanem el web d’Aina Monferrer (https://ainamonferrer.com/), on podràs trobar informació de tota classe, des d’articles d’investigació fins ressenyes i tasques amb cançons. Aquests continguts estan enfocats a estudiants de valencià que tenen intenció d’aprovar els exàmens d’EOI, de JQCV o de CIEACOVA i, a més, estan preparats per Aina Monferrer, graduada en Comunicació Audiovisual, en Llengua i Filologia Catalanes i Filosofia, a més, ha escrit desenes de publicacions i obtingut diversos premis gràcies al seu treball.

Un altre aspecte a destacar és que el seu web està organitzat per àmbits temàtics (alimentació i dieta, mitjans de comunicació, el món del treball...) i també per destreses (mediació, expressió oral, comprensió escrita...), cosa que facilita l’aprenentatge, ja que permet que cada persona adapte la informació a les seues necessitats. I encara més, si consideres que necessites manuals per a preparar-te les proves de certificació, Aina ha publicat alguns materials amb els quals pots treballar les diverses competències que formen part dels exàmens amb diferents exercicis que t’ajudaran amb l’expressió i la comprensió de continguts.

A més, aquesta professora també té un canal de YouTube anomenat De mica en mica. Dra. Aina Monferrer, en què fa vídeos explicatius sobre ortografia, pronúncia i altres disciplines. A banda, també corregeix models d’exàmens i textos en valencià perquè els usuaris puguen millorar els seus coneixements.

Com a dada curiosa, Aina no és només professora, youtuber, escriptora, etc., sinó que també té un grup de música amb Jordi Palau, anomenat Aina Palmer. La llengua principal del grup és, òbviament, el valencià, o siga que si estàs preparant una prova de certificació, també pot ser interessant escoltar les seues cançons, ja que mitjançant la música es poden aprendre noves estructures, vocabulari... i tot això quasi sense adonar-te'n!

També et pot interessar

stats