'El regne del grup nominal', d’Inmaculada Brito Causera

Grup nominal

El regne del grup nominal presenta de manera lúdica les estructures bàsiques de la gramàtica i ortografia valenciana per a l’alumnat de 2n i 3r cicle de primària.

Aspectes com els grups nominals, les conjugacions o accentuar bé són imprescindibles per a l’aprenentatge d’una llengua. Però, és cert que, aprendre gramàtica i ortografia es pot convertir en una tasca complicada per a alguns alumnes de primer i segon cicle de Primària, inclús per als adults.

El regne del grup nominal, escrit i autoeditat per Inmaculada Brito Causera i amb les il·lustracions d’Herminia Esparza, naix per a convertir aquests nous aprenentatges en una tasca molt més senzilla que permeta, a través de la història que narra, ensenyar als xiquets i xiquetes a distingir i saber com funcionen els grups nominals.

Així, uns personatges fantàstics de l’edat mitjana ens explicaran, pas a pas, les paraules que formen les oracions i aprendrem les normes ortogràfiques bàsiques amb cançons ben divertides. Es tracta, en definitiva, d’una manera alternativa d’aprendre i divertir-se al mateix temps i sobretot que els menuts tinguen afecte i motivació per la seua llengua.

Gramàtica i ortografia amb personatges de l’edat mitjana

L’obra d’Inmaculada Brito està dividit en dos blocs fonamentals de la llengua: gramàtica i ortografia. En el primer bloc està protagonitzat per uns personatges de l’edat mitjana que representen les categories gramaticals, per exemple, el substantiu és El Rei i l’adjectiu és La Reina, i així totes les paraules fins a formar les oracions, els tipus de predicats, els complements, etc.

D’altra banda, en el bloc d’ortografia es treballen les normes amb regles mnemotècniques i cançons, que es poden escoltar a través d’un codi QR, i que ajuden a comprendre i a utilitzar d’una manera adequada les normes ortogràfiques com ara l’accentuació, l’escriptura de b i v, etc.

L'objectiu principal d’aquest llibre és, en paraules de l’autora, «que l'alumnat assolisca d’una manera lúdica i divertida els continguts bàsics de la llengua i que tinga una bona base abans de passar a l’educació secundària».

Per últim, una vegada s’han treballat tots aquests continguts, aquest llibre ofereix la possibilitat de donar vida als principals personatges del llibre fent una obra de teatre. D’aquesta manera, l'aprenentatge és complet, ja que són ells els principals protagonistes i és un record que perdura en el temps.

També et pot interessar

stats