Et recomanem cinc llibres perquè gaudisques de la lectura

fira-del-llibre

A vegades, començar un llibre se’ns pot fer un món; per això, et recomanem un grapat de llibres perquè aprofites per a adquirir-los en la Fira del Llibre de València i en disfrutes de la lectura.

Aquesta setmana acaba la Fira del Llibre de València i, com que volem que lliges molts llibres, et recomanem una sèrie de fantàstiques històries perquè pugues adquirir-les a la Fira.

La nova mestra, de Carme Cardona

Adela Ferro és una jove que arriba a Fontfreda, el seu primer destí com a mestra. Fontfreda és una població rural i muntanyenca, un paratge agrest i remot. Lluny de la seua família i en un ambient fosc, propi de mitjan segle passat, la nova mestra es veurà atrapada en una obsessió que es va apoderant d’ella i endinsa el lector en les profunditats d'un thriller psicològic amb final negre com un pou. La nova mestra ha estat guanyadora del Premi Soler i Estruch en el marc dels LXVI Premis Castellum Ripae.

Comença a llegir-lo ací: https://www.bullent.net/ficheros/libros/La_nova_mestra.pdf

L’autora ens parla del llibre: https://www.youtube.com/watch?v=FRycuIZMW8g

Dotze, de Vicent Usó

Dotze escalons separen la porta de casa del carrer. Dotze escalons que la tenen tancada al seu pis de la Vila, jubilada abans d’hora, impedida per l’edat i la malaltia, sola sense ningú més que el seu nebot absent. I aterrida. Sobretot aterrida. Un crit esfereïdor al pis del costat trenca la monotonia de la vida en reclusió. La investigació de l’origen del crit la porten a enfrontar-se amb els records del passat: el germà mort, les complicades relacions familiars o el fracàs del seu prometatge. Com a lectors assistim a una mena de confessió íntima, on els pensaments, les pors i els secrets més profunds se’ns mostren sense filtres.

Vicent Usó ens introdueix en els intricats mecanismes mentals del personatge que ens acaba esdevenint entranyable i aconsegueix atrapar el lector no només per la història, sinó també per una construcció narrativa que esdevé un desplegament de tècnica i ambició narrativa.

Llig-ne les primeres pàgines ací: https://bromera.com/publicacions/tl_files/pdfs/fragments/9788413584218_FR.pdf

La taca, de Laia Asso

Quan l’Edna torna a Casa Murtra amb l’àvia Rosalia, no pot evitar endinsar-se en els buits i els silencis de les habitacions, que recorda més grans i menys llòbregues, on es va criar la seua mare i on ella va viure molts estius d’infantesa. Ara, l’àvia tampoc no hi està sola. La Daisy l’ajuda a cuidar la Marcel·la, l’antiga mainadera de la família, que ha patit un ictus. Totes quatre conviuran uns dies amb els flaixos d’una vida anterior que no vol passar del tot. Perquè entre les parets de la casa s’amaguen els secrets d’una nissaga de dones que es van haver d’enfrontar als conflictes que duen, encara, a flor de pell.

Laia Asso ens ofereix una novel·la coral de dones lligades a les circumstàncies dels seus temps. Una història que transcorre entre generacions i classes socials per a parlar-nos, de manera íntima i delicada, de maduresa i dol, però també de les ganes de viure i sobreviure a les adversitats. Després de la gran acollida de la seua obra de debut, Ventres de paper, Laia Asso ens toca el cor amb el llegat ocult que hereten mares i filles sense saber-ho, com la petjada en forma de flor de murtra que duen, totes, gravada a la pell.

En la línia dels tres punts, de Pasqual Alapont

Virgínia i el seu germà Víctor estan jugant a hores d'ara un dels partits més importants de la seua vida. Els pronòstics no són bons. Els pares els acaben d'anunciar que se separen. Les noves condicions de l'estadi on es juga la partida de la seua vida els han deixat completament descol·locats.

Virgínia, amb tretze anys, se sent desqualificada. El divorci l'ha expulsada de la innocència i l'ha feta debutar al món dels adults de sobte. Sense entrenament i, sobretot, sense que ningú li haja explicat cap estratègia. Per sort, aquest partit encara no s'ha acabat per a Virgínia. Caldrà atacar i defensar-se. Però, sobretot, caldrà trobar l'oportunitat per a llançar una nova pilota des de la línia dels tres punts i arriscar-se a guanyar o a perdre.

Consulta ací la fitxa del llibre: https://www.andana.net/media/andana/files/book-attachment-7386.pdf

Llig-ne un fragment ací: https://www.andana.net/media/andana/files/book-attachment-7387.pdf

Més llum, de Rosa Mascarell

Més llum és un llibre de testimonis de dones que han patit violència pel fet de ser-ho. Un delicte que, per desgràcia, es repeteix al llarg del temps i de la geografia mundial i que va ser declarat pandèmic en el segle passat. Així i tot, sabent que «la violència contra la dona constitueix un obstacle per a l’assoliment de la igualtat, el desenvolupament i la pau; que constitueix una violació dels drets humans i les llibertats fonamentals», segons l’ONU, seguim sense trobar i posar els mitjans adequats i efectius per a poder dir: «mai més». Aquest llibre vol ser una eina que incidisca en la consecució de la justícia necessària per a construir una humanitat lliure i respectuosa.

La Fira del Llibre de València acaba el dia 7, aprofiteu l’oportunitat de comprar els llibres i, inclús, d’aconseguir signatures d’alguns dels autors!

També et pot interessar

stats