Quatre novel·les per a celebrar la setmana de l'Orgull

LGTBIQ
Setmana de l'Orgull

Passada la ressaca de la setmana de l’Orgull del 28 de juny, moltes de les plomes que exhibirem pels carrers de les nostres ciutats tornen als armaris. I malauradament, l’orgull, en molts casos, s’amaga, i la visibilitat que reivindiquem durant aquests dies desapareix sota titulars d’agressions homòfobes que ens recorden que la nostra societat encara té un llarg camí per recórrer per a acceptar la diversitat. Que encara no som capaços d’acceptar-nos tal com som, independentment de qui estimem.

A més, darrerament hi ha un intent d’estrényer-nos les mires, de negar-nos el dret a estimar a qui vulguem i de mostrar-nos com som. Una lluita cultural que requereix armes culturals per a combatre-la, perquè el llibre és una ferramenta potent per a educar xiquetes i xiquets. A través de lectures amenes i entretingudes que ens ensenyen a valorar la diversitat personal i a ser més lliures; a acceptar com a natural allò que instintivament des de menudes i menuts hem viscut com a normal i que una part de la societat, ancorada en el passat, s’encabota de transformar en prejudicis.

Per tot això, ací et deixem tota una sèrie de lectures per a emprendre eixe viatge cap a la llibertat.

Ara em dic Joana

Martí i el seu osset Joan juguen cada dia. Moltes vegades els acompanya la seua amiga Ada. Però un dia, l’osset està trist.

Xiquet o xiqueta? Només cadascú sap què és i com se sent, i davant d’això, el més important de tot és l’amistat. Una història commovedora, dolça i tendra sobre ser un mateix

El xiquet que volia una falda escocesa

PREMI DE TEATRE INFANTIL ESCALANTE

El protagonista d’aquesta història només té un desig per al seu aniversari: vol una falda. Però els seus pares pensen que, si li la regalen, els seus companys se’n riuran. El que no saben és que el xiquet té molt clar com se sent i està decidit a emprendre un viatge fantàstic cap a l’únic lloc del món on sap que els homes poden portar falda sense cap impediment: Escòcia.

Aquesta obra, que defensa la importància de ser u mateix, va rebre el Premi Escalante de la Diputació de València.

Alba

PREMI DE NARRATIVA ANTONI BRU CIUTAT D'ELX 2017

En els últims mesos, l’Alba ha perdut molt de pes i només surt de casa per anar a l’institut o al conservatori. Amb prou feines es relaciona amb ningú, tret de la seva millor amiga, Laura, amb qui comparteix una afició obsessiva per la música. Per això, poc després del seu dissetè aniversari, l’Alba ingressa en una clínica psiquiàtrica obligada pels seus pares, molt preocupats per la seva anorèxia. Les parets d’aquest centre es convertiran en el paisatge quotidià de la jove, que sentirà que la vida se li escola entre estones mortes i temps perdut. Tanmateix, l’ajuda i l’amor de la Laura, de qui l’Alba s’enamorarà perdudament, es convertiran en el motor de salvació de la jove, que a poc a poc aconseguirà redreçar la seva vida.

Alba és una història optimista d’alliberament i superació amb la música com a símbol de les possibilitats de seguir endavant i deixar enrere els problemes.

El triangle rosa

PREMI FUNDACIÓ BANCAIXA DE NARRATIVA JUVENIL

Dani menteix. Menteix molt bé. Però ho fa per pura supervivència. Perquè no es comprén a ell mateix, perquè no s’accepta com és, perquè té por de l’entorn que l’envolta, perquè poden més els prejudicis que els sentiments. Fins que un dia la xarxa de mentides comença a trencar-se i per fi s’enfronta a una veritat que li fa mal, però que l’alliberarà. Sense dramatismes i amb bona cosa d’humor, assistim al descobriment de l’opció sexual d’un adolescent.

També et pot interessar

stats