Ja et pots inscriure a les proves de la CIEACOVA

Els pròxims exàmens de la CIEACOVA es realitzaran en gener de 2023.
Els pròxims exàmens de la CIEACOVA es realitzaran en gener de 2023.

Ja s’ha obert el termini per apuntar-se als exàmens de certificació de valencià que la CIEACOVA convoca cada any. Si teniu interés a aconseguir un certificat que acredite el vostre nivell, apunta’t! Pots fer-ho fins el 21 de novembre.

Si estàs estudiant valencià i ja et sents preparat per examinar-te, estàs de sort! La Comissió Interuniversitària d'Estandardització d'Acreditacions de Coneixements de Valencià (CIEACOVA), ha convocat les proves de certificació de valencià. El termini d’inscripció varia segons la situació de la persona que s’examina, ja que la comunitat universitària pot apuntar-se des del dia 14 de novembre, mentre que les persones externes que no formen part de cap institució universitària podran fer-ho a partir del 18 del mateix mes.

Alguns dels requisits per fer la prova són els següents:

  • Has d’haver complit els díhuit anys abans del 12 de gener de 2023.
  • Cada universitat fixa requisits que estima oportuns i establirà el procediment d’inscripció, sempre dins de les condicions establides per la CIEACOVA i seran les encarregades de comunicar si un candidat ha sigut exclòs o admès en la prova.
  • Per accedir a l’examen, és obligatori mostrar un document identificatiu, com el DNI, el permís de conducció, un passaport o un NIE i, a més, en cada convocatòria s’indica si és necessari presentar cap altre document. Aquest punt és molt important, ja que poden demanar-te la identificació en qualsevol moment i, sense ella, no et deixaran començar-la o continuar-la.

Respecte a la validesa del títol, heu de saber que els certificats expedits per la CIEACOVA són equivalents als de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV). Quant a la correcció de les proves, s’ha establit un únic tribunal central i, a més, cada tribunal haurà de tindre, com a mínim, un membre d’una altra universitat. També cal destacar que la correcció es realitzarà respectant l’anonimat de tots els candidats amb la finalitat d’evitar qualsevol tipus de problema que puga sorgir.

Si vols saber quan es realitzen les proves orals, pots consultar-ho en la següent taula:

Proves orals
Proves orals

Per saber si has aprovat la part oral o no, el 18 de gener es publicaran les notes dels nivells B1 i B2, i el dia 19 els resultats dels nivells A2, B2 i C2. Si aproves, el següent pas serà la prova escrita, la data de les quals la trobaràs a continuació:

Proves escrites
Proves escrites

El lloc on realitzaràs la prova dependrà de cada universitat. Els llocs on et pots examinar són els següents:

Llocs de realització de les proves
Llocs de realització de les proves

Una vegada s’hagen publicat les notes s’obrira el període de reclamacions i es podran iniciar els procediments de vista de la prova, que hauran de ser resoltes abans del 5 d’abril.

Si encara tens dubtes, consulta els webs de les universitats que participen en les proves, et deixem ací els enllaços per facilitar-te el treball:

Universitat de València

Universitat Politècnica de València

Universitat d'Alacant

Universitat Jaume I

Universitat Miguel Hernández

Universitat Catòlica de València

Les places són limitades, corre!

També et pot interessar

stats