Les EOI obrin el procés d’inscripció per als cursos d’idiomes el pròxim 19 de juny

Inscripció cursos EOI

Si vols aprendre valencià, o qualsevol altra llengua, a les Escoles Oficials d'Idiomes ací tens la data i tota la informació necessària per a fer la inscripció.

Si vols apuntar-te als cursos de llengües de les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) anota aquesta data en el teu calendari: 19 de juny. A partir de les 12 hores d’aquest dia s’obrirà el període d’inscripció per a sol·licitar la plaça i romandrà obert fins al 3 de juliol a les 23.59 h.

Aquesta és una molt bona oportunitat tant per a començar a aprendre valencià com per a perfeccionar el teu nivell, ja que els 25 centres de l’EOI a la Comunitat Valenciana ofereixen places per al pròxim curs, des del nivell B1 fins al C2.

Procés d’inscripció

Com a novetat d’enguany hi haurà dos processos diferencials per a la inscripció: un per als alumnes que vulguen cursar la modalitat presencial i un altre per a l’escola virtual. El procés telemàtic per a sol·licitar plaça per a ambdues estarà obert a través del web telematricula.es i romandrà obert des de les 12 h del 19 de juny fins al dia 3 de juliol a les 23.59 hores.

Segons assenyala la Conselleria d’Educació en la convocatòria publicada en el BOE el 17 de maig, «les sol·licituds d’admissió a ensenyaments de les EOI es faran únicament per mitjans telemàtics». No obstant això, les persones sol·licitants que no tinguen la possibilitat d’accedir a mitjans electrònics hauran d’acudir a qualsevol EOI de la Comunitat Valenciana, on estaran habilitats els mitjans necessaris per a poder fer les sol·licituds del procés d’admissió.

Per a aquells que els haja passat la data o hagen tingut algun problema per a sol·licitar la seua plaça en la convocatòria ordinària, ho podran fer en el procés extraordinari, al setembre. Aquest últim estarà obert des del migdia del dia 15 de setembre fins a les 23.59 hores del 20 de setembre.

Matrícula

Els resultats de convocatòria ordinària es podran consultar en el mateix enllaç de la sol·licitud a partir de l’11 de juliol de 2023. Una vegada publicada la llista, els sol·licitants que hagen obtingut plaça hauran de formalitzar el procés de matrícula al centre corresponent de l’11 al 31 de juliol. Les EOI especificaran el procediment per a formalitzar-la a través del seu web.

L’alumnat de l’EOI virtual completaran tot el procediment de matrícula telemàticament. En ambdues modalitats, la matrícula no es considerarà finalitzada fins al pagament de taxes i fins que el centre comprove la documentació i la persona reba el justificant.

Oferta d’idiomes i centres

Xinés, èuscar, àrab, italià, valencià... L’oferta de les escoles oficials és molt variada, amb vora una vintena d’idiomes per a aprendre i diferents nivells dins de cada un. Pots consultar tota l'oferta ací!

Per als cursos presencials, cada sol·licitant podrà triar un màxim de tres idiomes i fins a cinquanta combinacions horàries amb la possibilitat de seleccionar diversos centres. Per a la modalitat d’ensenyament en línia, el màxim també seran tres idiomes, encara que l’assignació final es reduirà només a una llengua.

Cronograma tràmits del procés d'admissió i matrícula de les EOI de la Comunitat Valenciana
Cronograma tràmits del procés d'admissió i matrícula de les EOI de la Comunitat Valenciana

Pots consultar el calendari complet d'admissió i matricula ací!

Test de classificació

L’alumnat que no puga acreditar el seu nivell a través dels certificats d’idiomes de l’EOI o de qualsevol de les entitats reconegudes per aquesta, podrà realitzar un test de classificació per a incorporar-se al curs o nivell d’acord amb el resultat obtingut en aquesta prova.

Podràs trobar tota la informació del procediment d’inscripció a aquestes proves (calendari, procediment i taxes) en el web de cada centre EOI. Tots els resultats es publicaran abans de la finalització del segon període d’admissió, en la convocatòria de setembre.

Ensenyament per al professorat

Per quart any consecutiu, la Conselleria d’Educació renova l’oferta formativa adreçada als docents en actiu dels cossos d’Infantil, Primària, Secundària i Formació Professional, com a participants del PIALP.

Els i les docents interessats en aquests cursos gratuïts hauran de fer la sol·licitud telemàtica mitjançant l’oficina virtual del docent des del migdia del 29 de maig fins a les 23.59 del 2 de juny.

Per a accedir a qualsevol curs o nivell, el professorat haurà d’acreditar un domini suficient de les competències mitjançant un test de nivell realitzat per les EOI. Els resultats dels tests de nivell es coneixeran abans del venciment del procés d’admissió de la convocatòria de setembre. 

També et pot interessar

stats