Els clubs de lectura: compartir l’acte de llegir

Clubs lectura

Si eres un amant dels llibres i vols submergir-te en l'aprenentatge d'una llengua d'una manera divertida i enriquidora, has arribat al lloc adequat.

En aquesta entrada de blog, explorarem en què consisteixen els clubs de lectura, la seua història i les incalculables possibilitats que ofereixen per a millorar les teues habilitats lingüístiques i connectar amb més gent apassionada de la literatura.

Què són els clubs de lectura?

Els clubs de lectura són grups de persones que es reuneixen regularment per a discutir i compartir les seues impressions sobre un llibre en comú. Aquests grups poden ser presencials o virtuals, i solen estar formats per persones amb interessos similars que desitgen explorar i gaudir de la literatura en companyia.

Història dels clubs de lectura

L'origen dels clubs de lectura es remunta a finals del segle XVIII, quan les dones de l'alta societat a Anglaterra es reunien per a discutir i analitzar les novel·les de l'època. No obstant això, va ser en el segle XX quan els clubs de lectura es van popularitzar encara més, fins a arribar a convertir-se en un fenomen global.

Llegir, un acte col·lectiu

Al contrari que la visió imperant que redueix la lectura a un acte solidari, aquests grups converteixen l’acte de llegir en una activitat col·lectiva, en què no només exposar les impressions i opinions sobre la lectura, sinó també fer xarxa, conéixer persones apassionades de la lectura i poder crear un lloc segur on compartir descobriments nous i recomanacions.

A més, aquests espais són el lloc idoni per a practicar una llengua i millorar-ne el nivell. Et deixem ací alguns dels beneficis d’unir-se a un club de lectura per a l'aprenentatge d'un idioma:

  • Ampliació del vocabulari: En llegir i discutir llibres, et trobaràs amb noves paraules i expressions, la qual cosa enriquirà el teu vocabulari.
  • Millora de la comprensió lectora: Participar en discussions sobre els llibres llegits en el club et permetrà aprofundir en la comprensió de la trama, els personatges i els temes. Això t'ajudarà a desenvolupar habilitats d'anàlisis i a captar matisos i detalls subtils en el text.
  • Pràctica de l'expressió oral: Els clubs de lectura són un entorn ideal per a practicar l'expressió oral. Podràs compartir les teues idees, plantejar preguntes i debatre amb altres membres, la qual cosa et permetrà guanyar confiança i fluïdesa.
  • Descobrir la cultura: A través de llegir obres en l'idioma que estàs aprenent, tindràs l'oportunitat de submergir-te en la cultura i la història pròpia. Això t'ajudarà a comprendre millor els costums, les tradicions i les perspectives dels parlants natius.
  • Connexió amb altres lectors i lectores: Unir-se a un club de lectura t’ofereix l'oportunitat de conéixer persones amb interessos similars. Compartir l'amor per la lectura amb altres entusiastes et permetrà intercanviar recomanacions, descobrir nous autors i crear una comunitat entorn de la literatura.
  •  Oportunitat per a conéixer nous autors i autores: les lectures proposades en un grup de lectura són molt diverses i et conviden a conéixer noves veus de la literatura. A més, molts d’aquests grups conviden l’escriptor o escriptora de l’obra seleccionada per a la sessió. Sens dubte una gran oportunitat per a endinsar-se en l’obra i compartir-hi impressions.  

I ara... a què esperes per a apuntar-te a un grup de lectura? Pregunta en la teua llibreria de confiança o en la biblioteca municipal que tingues prop de casa. N’hi ha per a totes les edats i tots els gustos! De segur que trobes el que millor s’adapta a tu.

També et pot interessar

stats