Ja estan ací les Trobades d’Escoles en Valencià!

Carme Miquel Trobades
“Recuperem el verd amb Carme Miquel” és l’eslògan de les Trobades 2023. Enguany podràs disfrutar de vint-i-un encontres en què trobaràs nombroses activitats, alhora que coneixeràs amb major profunditat una de les autores valencianes més reconegudes.
Veure post

Coneixes l’origen de les Falles?

falles01
Ja estem en Falles! Des de l’1 de març, València està immersa en la celebració de les Falles, una tradició que, des de 2016, està reconeguda com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la UNESCO.
Veure post

Prestes atenció a la comunicació no verbal?

El llenguatge no verbal juga un paper molt important en la nostra forma de comunicar-nos.
Segur que moltes vegades has tingut una conversació amb una persona i, encara que entenies perfectament el que estava dient, notaves que t’estava mentint o que hi havia alguna cosa que no quadrava. Això pot ocórrer quan la comunicació no verbal del teu interlocutor no corresponia amb les seues paraules.
Veure post

L'auge dels audiollibres

Els audiollibres són una ferramenta molt útil per aprendre idiomes.
Coneixes els audiollibres? Són una molt bona forma de descobrir noves històries, sobretot mentre estem duent a terme altres tasques o quan no disposem del temps o les habilitats per a llegir un llibre.
Veure post

La llengua i la nostra identitat cultural

Cultura portada
Amb el procés de globalització, és pràcticament imprescindible comprendre i parlar més d’una llengua. Per a fer-ho d’una manera eficaç, hem de conéixer aspectes culturals del lloc on es parla l’idioma que volem aprendre. Al principi pareix que haurem de processar massa informació, però la realitat és que l’aprenentatge es converteix en un procés molt més interessant.
Veure post

La vida cultural de les llibreries

Llibreries portada
Pareix que cada vegada és menys freqüent anar a les llibreries de barri on poder gaudir d’una bona estona fullejant llibres i conversant amb els llibreters i llibreteres. No obstant això, els comerços de proximitat continuen tenint una gran rellevància en l’àmbit cultural dels nostres barris.
Veure post

Recursos per a redactar textos

escriptura
Quan escrivim un text o estem estudiant una llengua, és habitual que ens sorgisquen preguntes. Per aquest motiu, és interessant disposar de recursos que et puguen ajudar a resoldre tota classe de dubtes.
Veure post

Com organitzar-se per a estudiar un idioma

idiomes1
Els horaris frenètics que tenim no ens permeten fer algunes coses que ens encantarien i per a les quals no tenim temps. No obstant això, si ens comprometem amb alguna cosa (i tenim la sort de disposar del temps suficient), podrem anar fent progressos a poc a poc.
Veure post

L’era de la sobreinformació

sobreinformació portada
La popularització d'internet ens permet l'accés a grans quantitats d'informació que poden ser útils en diversos aspectes, com en l'aprenentatge d'un tema o en poder saber què està passant a l'altre costat del món. Tanmateix, la sobrecàrrega de dades també presenta diversos problemes.
Veure post

L’audiovisual i l’aprenentatge de llengües

El material audiovisual pot ajudar-nos a comprendre millor una llengua
Algunes activitats que fem en el nostre dia a dia com veure un capítol de la nostra sèrie de televisió favorita o escoltar eixa cançó que tant ens agrada pot ser molt útil per a desenvolupar les nostres habilitats lingüístiques. A més, hui en dia amb la situació d'hiperconnectivitat que vivim, podem practicar en tot moment i des de qualsevol lloc.
Veure post

T'animes a aprendre llengua de signes?

portada signes
Aprendre noves llengües és cada vegada més habitual, però en la majoria d'ocasions no parem atenció a l'aprenentatge d'una llengua que suposaria la integració de gran part de la població: la llengua de signes.
Veure post

La importància de la salut mental

La salut mental ha de ser prioritària en la nostra vida
Vivim en una època de conscienciació sobre la importància de la salut mental, però, al mateix temps, és habitual trobar-nos amb dificultats que ens impedeixen avançar cap a una situació de pau mental, entre les quals hi ha la falta de professionals en la sanitat pública o l'existència de prejudicis sobre els trastorns mentals.
Veure post