'Donar suport' o 'suportar'?

Fem la cinquena Mitja Marató amb el suport de la cooperativa Canso, de l'Alcúdia. Una marató que transcorre entre el poble i els camps de caqui, amb l'objectiu de promocionar l'esport i una vida saludable.

'Donar suport' o 'suportar'? Accedir al contingut complet

Ricardo Granero diu que sense el suport de la cooperativa no hauria sigut possible la Mitja Marató. Ara bé, és correcte utilitzar suport en aquest context? Doncs sí, sí que ho és. Tanmateix, el verb castellà apoyar pot generar confusió a l'hora d'emprar-lo en valencià, ja que presenta un significat diferent.

En primer lloc, cal tindre en compte que en valencià no hi ha traducció literal del verb apoyar. En segon lloc, convé recordar que recolzar, en valencià, es refereix a l'acció de posar o descansar una cosa o una part del cos sobre un suport: em vaig recolzar sobre l'escala.

Així doncs, si volem parlar d'ajudar o estar a favor d'una causa, una idea o una persona, direm que donem suport. Ep! I ves alerta amb suportar, que implica 'tolerar, sofrir amb resignació' o 'rebre el pes o l'esforç d'una cosa sense cedir': La corda no va poder suportar el pes.

Posa’t a prova amb aquestes activitats!

També et pot interessar

stats