La Mitja Marató de substantius

L'Alcúdia destaca pel COTIF i la Mitja Marató, cosa que la converteix en la població més esportista de la Ribera. Amb la cooperativa com a patrocinadora, la Mitja Marató és una gran festa esportiva amb més d'un miler de participants, vinculada a la denominació d'origen del caqui i amb diverses modalitats de carrera.

La Mitja Marató de substantius Accedir al contingut complet

Hi ha molts tipus de noms. Alguns, els que corresponen a éssers animats –sobretot a les persones–, poden presentar flexió de gènere motivada semànticament, segons que facen referència a una entitat masculina o femenina (germà/germana, gos/gossa). Però el més habitual és que els noms –especialment els referits a éssers inanimats– tinguen un gènere assignat (masculí o femení) que no respon a la seua naturalesa. Per exemple, el fet que la paraula poble siga masculina i que la paraula marató siga femenina no està motivat semànticament. De fet, ni tan sols les terminacions ens ajuden a determinar el gènere d’un nom inequívocament.

A més, quan dues llengües estan en contacte, és habitual que hi haja interferències de tota classe, de manera que és normal que tingues dubtes a l'hora de determinar el gènere d'algunes paraules, de posar un determinant o de fer la concordança amb l'adjectiu. La millor manera de corregir els errors és recordar on fallem i incorporar progressivament a la parla, les opcions genuïnes.

A continuació, et deixem una activitat que et pot ajudar a recordar algunes paraules que, sovint, ens duen a la confusió.

També et pot interessar

stats