L'home elefant i el cos

En este fragment Anna i Sebastià ens descriuen com era físicament l'home elefant i això t'aprofitarà per a aprendre vocabulari de les parts del cos.

L'home elefant i el cos Accedir al contingut complet

Amb esta píndola farem un repàs al lèxic que pots fer servir per a descriure les parts del cos. Para atenció al fragment, perquè n’hi ha moltíssim. Només queda integrar el significat de cada paraula. Te’n proposem algunes. Allà anem!

En valencià, diem tors al tronc o part central del cos humà que inclou el pit i l'abdomen. En esta història, Anna ens conta que el tors es mostrava nu, és a dir, que no duia roba. També ens conta que tenia els peus enormes. En valencià, els peus són la part inferior de les cames que es fan servir per a caminar i van lligats als turmells, o siga, l'articulació que permet el moviment del peu amb la cama. Ens parla dels malucs, la part de l'articulació que formen els ossos superiors de la pelvis als dos costats.

Volem posar-li cara a esta criatura! Doncs mira, tenia el rostre desfigurat; és a dir, la part frontal del cap que inclou els ulls, el nas i la boca. L'ull és l'òrgan que permet veure. La boca és l'obertura en la part inferior del rostre que s'utilitza per a menjar, beure i parlar. Els llavis són la part carnosa i exterior de la boca. Tot seguit ens parla de les mans, és a dir, de l'extremitat superior de l'avantbraç amb cinc dits que permet agafar, manipular objectes i realitzar diverses accions i que està lligada al braç, que correspon a la part del cos que va des del muscle fins al colze.

També et pot interessar

stats