Lectures per a Tots Sants

Lectures Tots Sants
Lectures Tots Sants

Lectures que et faran tremolar i emocionar-te. Et presentem una selecció de les narracions més aterridores per a totes les edats.

Aquesta setmana se celebra Halloween i Tots Sants i, si t’apassiona aquesta festivitat, segur que ja tens la disfressa preparada o la decoració muntada. Però, aquesta època també és perfecta per a submergir-te en llibres que et faran tremolar i emocionar-te. A més, si tens xiquets o xiquetes a casa, és una celebració ideal també per a introduir-los en la lectura, ja que l’oferta de llibres amb temàtica de por és ben àmplia. També és una molt bona ocasió per a introduir-nos en les llegendes populars i la tradició oral sobre aquesta festivitat.

Per tot això, hem preparat una selecció de les narracions més aterridores per a totes les edats. Bona lectura!

 

Per als més menuts i menudes:

-         La Maria no té por, de Francesc Gisbert, Dani Miquel i Riccardo Maniscalchi. Andana Editorial.

Tot comença quan Maria se’n va a passar uns dies a ca la iaia. En una habitació molt fosca, trobarà el llibre dels espantacriatures, els monstres que fan por als xiquets que es porten malament.

Llegint-ne les pàgines viuràs amb Maria una meravellosa història i despertaràs de la memòria popular els nostres personatges de por, com el Butoni, la Quarantamaula, l'Home del sac, la Bubota, els gegants... Tot al ritme de la cançó de La Maria no té por.

-         Un partit de por. Els espantacriatures contra Pataxula, de Bertomeu i Empar Bou. Bromera. 

Júlia, una xiqueta curiosa i aventurera, descobreix un llibre misteriós que parla d'una competició anual entre humans i espantacriatures. Amb l'ajuda d'un donyet màgic, Júlia decideix formar un equip de futbol.

L'equip dels espantacriatures està format per criatures astutes, fortes i que fins i tot llancen foc. D'altra banda, l'equip dels humans compta amb jugadors com Pataxula, Kankana Peixet i la portera Alexandra. Un partit en què els humans s’enfrontaran als monstres per a salvar la humanitat. Una aventura plena de valentia, imaginació i futbol.

Aquest llibre va acompanyat del videoclip de la cançó «Valentes pel futur».

Per a públic juvenil i adult:

-             Por o fugirem, de Francesc Gisbert, Víctor Labrado i Joan Borja. Andana Editorial.

Si vols posar-te a prova i saber quina és la teua opció, hauries de llegir ara aquest llibre. En Por o fugirem trobaràs una selecció de les millors llegendes de por (sí, de les llegendes de tota la vida, de les que fan por de veritat) actualitzades i adobades amb una bona dosi d'humor, ironia, misteri i, sobretot, molta por.

Joan Borja, Francesc Gisbert i Víctor Labrado, tres dels autors que millor coneixen el nostre llegendari, són els responsables d'aquestes narracions que venen acompanyades per les suggerents il·lustracions d'Aitana Carrasco.

Per a acompanyar la lectura de Por o fugirem, Valencià a la Dipu va crear el pòdcast Històries que esgarrifen, amb quatre relats fantàstics extrets d’aquest llibre.

-             Llegendes valencianes, de Víctor Labrado. Bromera

A banda de tot allò que demostra la ciència i s’ensenya a les escoles, hi ha un món misteriós fet de llegendes que formen part de la tradició oral del nostre país. Víctor Labrado ha elaborat un treball de recerca per a presentar-nos criatures com els nyítols, els butonis, la Quarantamaula, el moro Mussa o l’Home del sac.

Francesc Santana s’ha encarregat del repte de posar cara, ulls i nassos, molts nassos, a aquests personatges mitològics, alguns dels quals no havien estat mai representats gràficament. Amb una edició acurada, aquest volum, prologat per l’escriptor i antropòleg Joan F. Mira, presenta els éssers fantàstics més representatius de la cultura popular valenciana.

 

-         Fantasmes al palau. Tradicions esotèriques valencianes, d’Ivan Carbonell. Edicions del Bullent. 

Fantasmes al palau és un compendi de successos que voregen el món paranormal, la fantasia i l'univers esotèric dels valencians i les valencianes. Mags, bruixes, fantasmes, éssers d'altres mons i dimensions, ànimes invocades en rituals iniciàtics, successos sense explicació o paratges inquietants s'uneixen en aquesta obra per a oferir un mosaic del món misteriós. Des dels plors dels nadons segrestats que ja no habiten l'hospital fins als objectes venerats. Des dels fantasmes que viuen als palaus fins a les veus que encara es fan sentir al castell derruït. Els valencians tenen els seus relats estranys i misteriosos, els rituals curatius i les tradicions confessades a mitja veu.

També et pot interessar

stats