Diploma LIJ: Forma’t en cultura, educació literària i literatura!

portades Apunts - 84

Si eres docent, t’interessa el sector editorial o t’apassiona la literatura... hui et presentem el postgrau en Cultura, Educació Literària i Literatura per a Infants i Joves, una gran opció curricular.

Un any més, s’obri la preinscripció per al postgrau en Cultura, Lectura, Educació Literària i Literatura per a Infants i Joves. Una opció quasi indispensable si t’interessa el sector editorial o t’apassiona la literatura.

El diploma, que enguany enceta la 13a edició, va nàixer en 2005 i va ser la primera oferta en català d’aquests estudis. Des d’aquell moment, ha anat creixent i actualitzant-se fins a comptar, en l’actualitat, amb un equip de més de 20 professors universitaris i professionals d’un alt nivell acadèmic. El postgrau, dirigit per la catedràtica Gemma Lluch i la doctora en Filologia Catalana, Maite Monar Van Vliet, ofereix 775 hores de formació permanent i en línia.

El postgrau està adreçat a docents de secundària i primària, bibliotecaris, personal d’editorials i de les àrees culturals dels ajuntaments, graduats en Filologia, Documentació, Pedagogia i Magisteri. Així, també es presenta com una opció interessant per a totes persones apassionades per la lectura que vulguen enfocar la seua carrera professional cap al món del llibre, més concretament el llibre infantil i juvenil.

La modalitat d’aprenentatge és, com hem dit, en línia. L’alumnat disposa d’una aula virtual molt intuïtiva i d’una comunitat d’aprenentatge que creix constantment. Així, entre d’altres, en el currículum hi ha assignatures i continguts com la ideologia en la literatura infantil i juvenil, les aplicacions de la lectura, la poesia per a infants, el teatre, el paper de les biblioteques, o el treball de la ràdio com a recurs per al foment virtual de la lectura.

En aquest sentit, els objectius principals que s’esperen de l’alumnat en aquest postgrau són conéixer i analitzar les mostres de la cultura, la lectura i la literatura adreçades als infants i adolescents. Així com aplicar un prisma de diversitat cultural, usar criteris per a seleccionar les propostes lectores d’una manera adequada o analitzar els mecanismes de promoció de la lectura i la literatura, entre d’altres.

El diploma de la Universitat de València i ADEIT compta també amb la col·laboració d’editorials com Sembra Llibres, Edicions Bullent, Bromera o Andana. A banda compta amb l’ajuda de l’Associació d’Editors del País Valencià, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i la Fundació FULL – Fundació pel Llibre i la Lectura. Aquesta última, com a entitat col·laboradora, sol llançar una beca dirigida a persones amb vinculació professional amb el sector del llibre que estiguen interessades en la formació, de 31 crèdits en total.

Si t’interessa cursar aquests estudis, la preinscripció està oberta fins al 29 de setembre. El curs s’inicia el mes d’octubre i acabarà l’abril de 2024.

També et pot interessar

stats