Aprén una llengua viatjant: endinsa't en la cultura i l’idioma!

Aprén una llengua viatjant

L’estiu ja està ací i també els plans de viatges, escapades i aventures per a gaudir dels mesos de vacances. Segurament, ja tens triada la destinació per a enguany. Viatjar és una experiència emocionant i enriquidora, i també pot ser una excel·lent oportunitat per a submergir-te en un nou idioma.

Aprendre un idioma mentre viatges no sols et permet comunicar-te amb la gent local de manera més autèntica, sinó que també et submergeix en la cultura i et brinda una comprensió més profunda del lloc que estàs visitant. En aquesta entrada, explorarem com aprofitar al màxim els teus viatges per a aprendre un idioma, des de la planificació prèvia fins a les pràctiques quotidianes durant la teua aventura.

Per això, a continuació et donem una sèrie de consells per a aprofitar al màxim aquesta experiència i capbussar-te en una llengua estrangera: 

-         Preparar el terreny. Abans de partir, dedica temps a familiaritzar-te amb les bases de l'idioma que desitges aprendre. Pots aprendre algunes frases bàsiques i útils com les fórmules de salutació, preguntes comunes i vocabulari essencial.

-         Coneix la cultura local. Quan arribes a la teua destinació estiuenca, endinsa’t en la cultura de la zona i aprofita totes les oportunitats per a interactuar amb els natius. Pots buscar l’agenda cultural per a participar en esdeveniments culturals, anar a concerts o visitar exposicions.

-         Connecta amb altres viatgers i viatgeres. L’acte de viatjar no només et brinda l’oportunitat de conéixer la gent local i els seus costums, sinó que també pots compartir experiències amb altres persones que hi estiguen de pas. A més, si tens pensat romandre una llarga temporada allí, pots aprofitar per a assistir a intercanvis d’idiomes o unir-te a comunitats d’aprenentatge d’un idioma en línia.

-         Practica en situacions reals. El millor consell que et podem donar és: no tingues por d’equivocar-te! Aprendre un idioma és un procés natural i no has de tindre por si al principi et costa més expressar-te. Tingues confiança en tu mateix i no tires la tovallola! Pots aprofitar en les situacions més comunes que viuràs, com pot ser agafar un transport públic, demanar en un restaurant o parlar amb el personal que gestiona el teu allotjament.

-         Roman al dia de l’actualitat. Llegir els mitjans de comunicació locals et permet ampliar el teu vocabulari al mateix temps que coneixes l’actualitat i les notícies de la zona. També pots escoltar les principals emissores de ràdio i canals de televisió. 

Aplicacions per a l’aprenentatge de llengües

Hi ha diverses ferramentes per a aprendre un idioma mentre estàs de viatge, com poden ser cursos en línia, llibres introductoris amb expressions comunes o aplicacions mòbils. Ara com ara, pots descarregar-te, en només uns segons, una gran quantitat d’aplicacions per al teu dispositiu mòbil que t’ajudaran en el procés d’aprenentatge amb exercicis o xicotetes lliçons. 

Ací algunes de les recomanacions més populars:

-         Duolingo: és una de les aplicacions més conegudes per a aprendre un idioma nou. Aquesta ferramenta ofereix cursos interactius en diversos idiomes, entre ells el català, amb exercicis curts per a practicar vocabulari, gramàtica i habilitats d’escolta i parla.

-         Mondly: una altra de les aplicacions més descarregades a escala mundial. Inclou més de trenta llengües diferents disponibles per a aprendre. Compta amb un mètode eficaç per a un aprenentatge ràpid, així com per a la millora de la pronunciació i gramàtica.

-         Tandem: és una aplicació d’intercanvi d’idiomes que et connecta amb parlants natius de català. Pots xatejar, telefonar i fer videotelefonades amb ells per a practicar les teues habilitats amb l’idioma. Aquesta app ofereix més de 300 idiomes (incloses 12 llengües de signes), entre els que també figura el català.

Aquestes aplicacions només representen una xicoteta mostra de la gran varietat d’aplicacions en línia que estan actives. No dubtes a explorar aquest nou món, ja que de segur que trobes una que s’adapte a tu!

També et pot interessar

stats