8 consells que t’ajudaran a estudiar

consells-estudiar

Incorporar uns hàbits d’estudi i mantindre’ls al llarg del temps no és fàcil. Per això, et deixem a continuació una sèrie de consells que t’ajudaran a enfrontar el nou curs.

L’estiu està a punt d’acabar i, per tant, comença el nou curs. Si estàs estudiant sabràs que es tracta d’un moment en què t’enfrontares a noves oportunitats d’aprenentatge i, al mateix temps, nerviosisme i estrés. Per això, volem oferir-te una sèrie d’estratègies i consells per a ajudar-te a encarar el curs de la millor manera possible.

1. Crea un horari d’estudi

Compaginar els estudis amb altres aspectes de la nostra vida és una tasca àrdua. Per això, fer-te un horari personalitzat pot ser una ferramenta valuosa per a administrar-te el temps de la manera més eficient possible. A més d’incloure l’estona que dedicaràs a estudiar, no t’oblides d’afegir temps per a descansar i per a dedicar-te a tu mateix.

2. Organitza el teu espai

Estudiar en un espai desordenat en el qual no estàs a gust no et permetrà concentrar-te. Per a evitar distraccions i incomoditats, és recomanable disposar d’una àrea d’estudi neta i organitzada en què estigues en pau. A més, assegura’t de tindre tots els materials que necessitaràs i d’amagar les teues possibles distraccions, com per exemple, el telèfon mòbil.

Si, d’altra banda, consideres que no et pots concentrar a casa, busca la biblioteca més propera; l’ambient tranquil d’aquests espais t’ajudarà a focalitzar-te millor.

3. Fes llistes

Les llistes t’ajudaran a recordar totes les tasques i que tingues present en tot moment què has completat, quines et falten, quines són les parts d’un treball, si disposes del material que necessites, etc.

Per aquesta raó, fer llistes de tot el que se t’ocorrega t’ajudarà a reduir l’estrés i a organitzar-te el temps correctament.

4. Coneix els recursos disponibles al teu abast

Moltes vegades no som conscients de tots els recursos que hi ha, per això, informa-te’n! Segur que el teu centre compta amb diversos recursos que et podran ajudar i, a més, en internet trobaràs recursos de tot tipus independentment del que estigues estudiant.

5. Connecta amb els companys

Tant si ja coneixes els companys com si en coneixeràs de nous, et recomanem que estigues en contacte amb ells. Així, quan algú no puga assistir a classe o no entenga algun concepte, us podreu ajudar entre vosaltres. Però, no només us ajudarà a estar assabentats de les tasques educatives, sinó que també podreu establir nous vincles.

6. No et quedes amb el dubte, pregunta!

Tindre dubtes és absolutament normal, però sabem que, a vegades, preguntar o demanar ajuda ens costa una miqueta. Per això, t’animem a preguntar i comentar tot el que et supose una dificultat; els companys i els professors et donaran suport i valoraran la teua participació activa.

7. Gaudeix del procés i celebra els teus assoliments

L’aprenentatge és un procés continu, així que et recomanem que intentes gaudir-lo tant com siga possible. Pel camí cometràs errors, però, no et preocupes! Aprendràs d’ells i els començaràs a veure com a oportunitats de continuar aprenent i creixent. Alhora, segur que aconseguiràs grans assoliments. Recorda celebrar-los i utilitzar-los per a motivar-te. Per a fer-ho, marca’t objectius realistes que no et facen desanimar.

8. Desconnecta i estableix rutines saludables

Encara que dedicar temps a l’estudi i a l’aprenentatge és necessari, és essencial descansar i desconnectar. En l’actualitat, hi ha un bon grapat de tècniques i mètodes que se centren a desenvolupar habilitats com la memòria, la concentració, la capacitat de comprensió i anàlisi o l’organització d’idees. Una de les més famoses és la tècnica pomodoro, que consisteix a fraccionar els moments d’estudi en blocs de 25 minuts d’activitat intensa (cada bloc és un pomodoro), que hauran d’alternar-se amb xicotets descansos de 5 minuts. Cada quatre blocs d’estudi, el temps de descans ha de ser d’entre 20 i 30 minuts.

Esperem que aquests consells t’ajuden a enfrontar el nou curs! És un moment ple d’incertesa, emocions i el començament de noves experiències. Bon inici de curs!

També et pot interessar

stats